Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Nieuws 18 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Stille tocht voor slachtoffers auto-ongeluk Uithof

Meer dan honderd mensen liepen zondag in Utrecht mee met de stille tocht voor de twee mannen die woensdagavond omkwamen bij een auto-ongeluk op de Uithof.

De tocht werd georganiseerd door vrienden van Dylan (22) en Leroy (26), de twee slachtoffers, en startte zondagmiddag op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht.

Via de Amsterdamsestraatweg liep de stoet mensen in stilte naar het Domplein, waar rode en witte rozen neergelegd werden bij het verzetsmonument en de familie van Leroy de aanwezigen toesprak.

Laatste eerbetoon

De ouders van het jonge slachtoffer vonden het fantastisch dat vrienden van hun zoon de tocht voor hem organiseerden. „Het is een laatste eerbetoon van vrienden, familie of kennissen die de jongens hebben verloren”, aldus organisator Parry Girdhardi tegenover RTV Utrecht.

De twee mannen knalden woensdagavond in een auto tegen lijnbus 12 op een kruising bij de Uithof, waar zich onder andere de Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht bevinden. Leroy stierf ter plekke, Dylan overleed later in het ziekenhuis. De 37-jarige bestuurder van de auto raakte zwaargewond.

Rood stoplicht

Eerder liet de politie weten dat de bestuurder een rood stoplicht negeerde en daarbij ook nog eens veel te hard reed. De buschauffeur zou niets fout hebben gedaan. Hij zit thuis en krijgt hulp, meldt een woordvoerder van vervoersmaatschappij U-OV aan RTV Utrecht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Stille tocht voor slachtoffers auto-ongeluk Uithof
Sluiten