Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 7 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Stijging zorgpremie volgend jaar valt mee: 3,50 euro

De basispremie voor de zorgverzekering stijgt volgend jaar nauwelijks. Het kabinet gaat ervan uit dat de zorgpremie met ongeveer 3,50 euro zal toenemen, waarmee de premie uitkomt op 103 euro per maand. Haagse ingewijden bevestigen berichtgeving hierover van het AD, de krant heeft Prinsjesdagstukken ingezien.

Door eerdere maatregelen van minister Schippers van Volksgezondheid om de zorgkosten binnen de perken te houden, valt de premiestijging volgens ingewijden mee.

Het aantal behandelingen door ziekenhuizen, huisartsen en geestelijke gezondheidszorg mag bijvoorbeeld slechts beperkt groeien. Daarnaast onderhandelt de minister met fabrikanten over redelijke prijzen voor dure medicijnen.

Foto: ANP

De premie voor volgend jaar is te vergelijken met die van vijf jaar geleden. Maar voor bijna hetzelfde bedrag wordt meer en betere zorg geleverd.

Het kabinet zal de verwachting definitief bekend maken op Prinsjesdag, op 20 september. De exacte premies zijn afhankelijk van de zorgverzekeraars, die hun tarieven omstreeks november bekend maken.

Zorgtoeslag

De maximale zorgtoeslag, de tegemoetkoming in zorgkosten voor de laatste inkomens, pakt ook iets hoger uit in 2017. De stijging bedraagt zo’n 2 euro per maand.

Woensdag werd al duidelijk dat het verplichte eigen risico in de zorg volgend jaar voor het eerst sinds lange tijd gelijk blijft. De 385 euro aan eigen risico van dit jaar geldt ook in 2017.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Stijging zorgpremie volgend jaar valt mee: 3,50 euro
Sluiten