Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 7 sep 2016 / 20:00 uur

Staat de Jostiband volgend jaar op Lowlands?

Wat een feest maakten ze ervan maandagavond tijdens hun vijftigjarig bestaan. Maar dat uitverkochte Ziggo Dome is nog niet genoeg voor de Jostiband. Ze willen ook optreden tijdens een groot evenement, namelijk het festival Lowlands in Biddinghuizen.

Lyan Verburg, dirigent van Josti Band, vertelde dit aan Studio Alphen. De band, die gevormd wordt door verstandelijk gehandicapte muzikanten, is opgericht in september 1966. Om dit te vieren gaven ze maandag een geweldig concert, waarbij onder anderen koning Willem-Alexander en premier Mark Rutte aanwezig waren.

Jubileum

Op het podium werd de Jostiband maandag vergezeld door verschillende grote Nederlandse artiesten. Ellen ten Damme, René Froger, Guus Meeuwis, Maan, Gerard Joling en Remy van Kesteren maakten muziek met het orkest, dat van alle markten thuis is.

„Smaken verschillen nu eenmaal. De een is fan van klassieke en religieuze nummers, de anders speelt liever pop- of kinderliedjes”, staat vermeld op de website van de Jostiband, dat ervoor waakt om uit een uitgebreid repertoire te kunnen blijven kiezen.

Dirigent Verburg vertelde naast de wens over Lowlands, tevens aan Studio Alphen dat ze graag eens met Armin van Buuren zouden willen spelen. Een van ’s lands grootste dj’s liet maandag een videoboodschap achter voor de Jostiband, dat hun concert begon met twee van zijn nummers. „Zeg nooit, nooit… maar het moet toch een keer gaan lukken", aldus Verburg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Staat de Jostiband volgend jaar op Lowlands?
Sluiten