Metro
Metro Nieuws 30 sep 2016 / 08:23 uur

Ransbal: Guus vindt heel servies in kamer normaal

Vieze toiletbrillen, vuilnis opgestapeld tot aan het plafond…Herkenbaar beeld? Metro ging met ‘textielsuper’ Zeeman op zoek naar de meest ranzige studentenkamers en kwam onder andere uit bij #ransbal Guus Bouwmeester (19) uit Leiden. Hij wint het eerste schoonmaakpakket.

Rondslingeren

Zelf vindt hij het allemaal wel meevallen. De 19-jarige Guus Bouwmeester stoort zich niet zo aan de rondslingerende kleren in zijn studentenkamer en de opgestapelde vaat in de gemeenschappelijke keuken. Het is duidelijk dat huisgenoot Guido van de Stolpe daar anders over denkt. Hij gaf vriend Guus, die Internationale Betrekkingen en Organisatie studeert, op voor ransballenactie van Metro en Zeeman. ,,Guus ruimt echt nooit zijn kamer op, zelfs niet als zijn moeder langskomt. Die moet dan op mijn kamer een kopje koffiedrinken omdat ze door alle vieze onderbroeken en kapotte studieboeken die kamer niet meer in durft”, schreef hij eerder aan Metro.

Ransbal: Guus vindt compleet servieswerk in kamer doodnormaal
Guus Bouwmeester.

Hoog tijd dus voor een schoonmaakpakket. ,,Haha, ik hoorde tien minuten geleden dat ik het pakket heb gewonnen”, reageert Guus vorige week bij een belletje van deze krant. ,,Ze vinden hier dat ik een hele smerige kamer heb, maar dat valt best mee hoor. Er liggen wel altijd kleren op de grond en er staan hier borden, glazen en schotels maar eigenlijk heb ik nergens last van.”

Poetspakket

Hij is blij met het poetspakket. ,,Ik zie dit wel als een extra stimulans om nu eens goed op te ruimen. Mijn huishoudelijke taak –het weggooien van het vuilnis- doe ik trouwens wel altijd braaf.”

Heb jij ook een Ransbalgegadigde? Maak dan een foto en post deze op Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #ransbal of mail de foto naar prijsvraag.metro@tmg.nl.

Ransbal: Guus vindt compleet servieswerk in kamer doodnormaal
Opruimen maar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ransbal: Guus vindt heel servies in kamer normaal
Sluiten