Inge Schouten
Inge Schouten Nieuws 23 sep 2016

Peuter overleeft 3 dagen in Siberische wildernis

Een 3-jarige peuter heeft drie dagen weten te overleven in een Siberisch bos. Dat schrijft Siberian Times. In het bos leven wolven en beren, dus het is een levensgevaarlijk gebied. Toch kwam het jongetje er zonder kleerscheuren vanaf.

Chocola

Tserin Dopchut rende vermoedelijk achter een puppy aan, het bos in, waarna hij de weg kwijtraakte. Gelukkig had Dopchut een reep chocola bij zich. De 3-jarige bleek behoorlijk slim te zijn, want hij maakte een bedje voor zichzelf op droge grond onder een boom.

Dag en nacht werd naar het jongetje gezocht. Er wonen ongeveer 400 mensen in het dorpje Khut, waar Dopchut vandaan komt. Iedereen hielp mee met de zoektocht naar de jongen. Dankzij zijn oom werd Dopchut uiteindelijk gevonden. Het jongetje herkende namelijk de stem van zijn oom toen die hem riep. Dopchut rende naar hem toe, moe en hongerig. Het eerste wat hij zijn oom vroeg, was of alles goed ging met zijn speelgoedauto.

Gevaarlijke situatie

Dat Dopchut het overleefd heeft, is zeker bijzonder te noemen. Volgens reddingwerker Ayas Sargyglar was het een zeer gevaarlijke situatie. De beren maken zich namelijk klaar voor de winter en kunnen alles aanvallen wat beweegt. De wolven en beren in het gebied waren niet het enige gevaar. „De Mynas-rivier is erg snel en koud. Als een kind daarin valt, zal hij dat zeker niet overleven.” Ook de temperaturen in het bos kunnen overdag en ‘s nachts zeer uiteenlopen. Overdag kan het erg warm worden, terwijl het in de avond kan gaan vriezen, legt Sargyglar uit. „Als we bedenken dat het kind overdag verdween met alleen een shirt en schoenen aan, zonder jas, dan was hij niet goed gekleed voor de nacht.”

Het dorpje Khut viert een groot feest vanwege zijn terugkeer. Dopchut heeft de bijnaam Mowgli, naar het wolfskind uit Jungle Book, gekregen. „Hij kan nu zelf een reddingswerker worden omdat hij een ongelooflijk uithoudingsvermogen heeft voor zijn leeftijd en zo lang kan overleven in het koude bos”, zei Sholban Kara-Ool, het hoofd van het dorpje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Peuter overleeft 3 dagen in Siberische wildernis
Sluiten