Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 13 sep 2016 / 15:05 uur

Peuter (2) stikt onder zitzak in kinderdagverblijf

Een peuter uit de Amerikaanse stad Salt Lake City is omgekomen in een kinderdagverblijf, nadat het jongetje zich had verstopt onder een zitzak. Een van de medewerkers ging op de zitzak zitten, zonder door te hebben dat het jongetje er onder zat.

Het jongetje, Leonardo, was vorige week met vriendjes uit het kinderdagverblijf aan het spelen toen hij onder de zitzak kroop. Een medewerker ging vervolgens op de zitzak zitten, om de andere kinderen voor te lezen. Pas na een kwartier werd Leonardo gemist.

Peuter (2) stikt onder zitzak in kinderdagverblijf
Foto: Twitter/Eyewitnessnews

Onvoldoende toezicht

Reddingsmedewerkers probeerden Leonardo nog te helpen, maar het was al te laat. Er wordt door de plaatselijke politie uitgegaan van een ongeluk. Het kinderdagverblijf is al twee keer eerder in overtreding gegaan, zegt het departement in Utah dat daar over gaat. In een van die twee gevallen ging het om onvoldoende toezicht op de kinderen.

Verantwoordelijk

De ouders van Leonardo houden het kinderdagverblijf verantwoordelijk voor de dood. Tegen de Washington Post zegt de moeder: „Ik ben verbijsterd. Hoe kan je een kind over het hoofd zien? Hoe kan het dat je niets doorhebt?”

Het kinderdagverblijf betreurt de dood van Leonardo en noemt het voorval ‘zeer tragisch’. „Er bestaan geen woorden die kunnen omschrijven hoe verdrietig wij zijn. En natuurlijk begrijpen wij hoe vreselijk dit voor de familie is.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Peuter (2) stikt onder zitzak in kinderdagverblijf
Sluiten