Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 10 sep 2016 / 13:40 uur

Ook auto met gasflessen bij synagoge in Marseille

De Franse politie heeft opnieuw een auto gevonden waarin gasflessen lagen. Deze keer stond het voertuig geparkeerd in Marseille, in de buurt van een synagoge. De Franse dienst die explosieven onschadelijk maakt is ter plaatse, en heeft een flink gebied afgezet.

Dat meldt de Franse krant La Provence. Het zou gaan om twee gasflessen, maar zonder ontstekingsmechanisme. Er wordt nog onderzocht of de zaak te maken heeft met een eerdere vondst van gasflessen in Parijs, niet ver van de beroemde kathedraal Notre-Dame.

Eerdere vondst

Daar werd afgelopen week namelijk een auto met gasflessen gevonden. De auto stond op naam van een man die bekend was bij de veiligheidsdiensten vanwege terrorisme. Hij stelt dat zijn dochter er met zijn auto vandoor was gegaan.

Niet veel later werden drie vrouwen opgepakt, waaronder de dochter van de man. De vrouwen zouden een aanslag hebben willen plegen op Gare de Lyon, een treinstation vlakbij het centrum van Parijs.

Eén van de vrouwen zou verloofd zijn geweest met een man die een Frans politie-echtpaar vermoordde, en zou ook trouwplannen hebben gehad met één van de daders die in juli tijdens een mis een priester om het leven bracht in Noord-Frankrijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Ook auto met gasflessen bij synagoge in Marseille
Sluiten