Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 13 sep 2016 / 15:08 uur

Vertraagde trein ’redt’ donorplan van D66

Het donorplan van D66 is er doorheen gekomen vanwege vertraging in het openbaar vervoer. Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren Frank Wassenberg wilde tegen stemmen, maar bleef steken in een vertraagde trein.

Als het Kamerlid op tijd was aangekomen dan was de wet niet aangenomen met 75 tegen 74 stemmen. „Het komt zelden voor dat alle Kamerleden bij een stemming zijn, maar dat zou in dit geval wel zo zijn geweest”, zegt een woordvoerder van de Partij voor de Dieren die niet had voorzien dat de stemming zo spannend zou worden.

Het zat tegen

„We hadden het liefst gezien dat de wet er niet was gekomen. Hij heeft zijn best gedaan om op tijd te komen, maar het zit weleens tegen.”

Wassenberg kan op dit moment zelf niet telefonisch reageren omdat hij nog steeds in het openbaar vervoer zit. Via Twitter laat hij weten: „Door enorme blunder cruciale stemming gemist wet #orgaandonatie. Daardoor wet aangenomen waar ik tegen ben. Zeer ongelukkig mee.”

Het plan

In het aangenomen donorplan moeten mensen kiezen of ze wel of geen donor willen zijn. Bij geen keuze worden zij geregistreerd als donor.

Reageer op artikel:
Vertraagde trein ’redt’ donorplan van D66
Sluiten