Metro
Metro Nieuws 11 sep 2016 / 10:00 uur

Marten Fortuyn (73) overleden na ontsnappingspoging

Marten Fortuyn is zaterdagmiddag op 73-jarige leeftijd overleden. De broer van de in 2002 vermoorde politicus Pim Fortuyn zou gewond zijn geraakt bij een mislukte ontsnappingspoging uit de gesloten inrichting waarin hij zat. Hij had al eerder aangegeven niet gereanimeerd te willen worden.

Broer Simon Fortuyn spreekt in De Telegraaf van een „triest en droevig einde”. Volgens hem ging het al een tijdje niet goed met zijn broer. „Vanwege zijn geestelijke gesteldheid zat hij op een gesloten afdeling. Hij had echter nog steeds een enorme drang naar vrijheid, zeker tijdens oplevingen. Die is hem nu fataal geworden”, zegt hij tegen de krant.

Strijder

Marten Simon Fortuyn was de oudste broer van Pim Fortuyn. Voor de dood van zijn broer hadden de twee een afstandelijke relatie. Daarna trad Marten regelmatig op als woordvoerder van de familie. Hij stond vooral bekend als felle strijder voor de nalatenschap van zijn vermoorde broer. Eind vorig jaar zei hij nog dat hij de Lijst Pim Fortuyn nieuw leven in wilde blazen onder de naam Pim Marten Fortuyn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Marten Fortuyn (73) overleden na ontsnappingspoging
Sluiten