Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 12 sep 2016 / 15:11 uur

Koken met je partner: we háten het

Liefde gaat door de maag, zeggen ze weleens. Maar het bereiden van dat eten doen we liever niet samen. Het overgrote deel van de Nederlanders vindt kokkerellen met de wederhelft maar niets. De bedenkelijke kookkwaliteiten en de puinhopen die partners achterlaten, maakt dat we ze liever zien gaan dan komen.

Een van de redenen waarom we liever niet samen achter het fornuis staan, is kwaliteit. Een derde van de mannen en ruim de helft van de vrouwen vindt zijn of haar kookkunsten beter dan die van de partner, blijkt uit onderzoek van HelloFresh. Een kwart is van mening dat de partner te weinig culinair verrast en een derde van de vrouwen ergert zich vooral aan de puinhoop die de ander achterlaat.

Stress in de keuken

Bijna zes op de tien vrouwen zien de partner liever voor de buis hangen als er in de pannen geroerd moet worden. Bij mannen is dit bijna de helft. Niet gek dus, dat de vrouw twee keer vaker de dagelijkse maaltijd in haar eentje bereidt. „Veel stellen ervaren stress als ze samen in de keuken staan”, zegt Maartje Frederiks, oprichter van HelloFresh Benelux.

Irritatie

„Zij vinden het een gedoe of raken geïrriteerd als de ander zich er te veel mee bemoeit. Een kwart van de koppels houdt dus bijvoorbeeld koken en de afwas strikt gescheiden en hanteert daarin een taakverdeling.”

Enkele tips om de lieve vrede te bewaren, zijn het koken op basis van een recept om discussie te voorkomen. Het onderling verdelen van de receptonderdelen en het doornemen van de dag om bemoeienis met het koken te voorkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Koken met je partner: we háten het
Sluiten