Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 21 sep 2016 / 14:27 uur

KLM gaat concurrentie met budgetmaatschappijen aan

Dat je met Ryanair, EasyJet en Transavia voor een paar tientjes naar de zon kan vliegen, is iets waar Air France-KLM zich bij neergelegd heeft. Maar steeds meer low-cost maatschappijen bemoeien zich nu ook met intercontinentale vluchten. Daarom gaat het Frans-Nederlandse bedrijf zich mengen in de prijzenoorlog, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Op een conventie in Parijs liet topman Jean-Marc Janaillac weten dat er verschillende opties zijn. „Ik ga de plannen niet in het openbaar bespreken, omdat we veel opties bestuderen, en we zijn er nog niet uit welke we gaan kiezen.” Op 3 november moeten de plannen gepresenteerd worden.

Samenwerking Transavia

Het Duitse broertje Lufthansa is Air France-KLM al voorgegaan en werkt met Eurowings, waardoor onder andere vluchten naar de VS en Thailand een stuk goedkoper zijn geworden. De kans is groot dat er samengewerkt gaat worden met Transavia, dat nu al onder de Air France-KLM groep valt.

Wie nu naar een vergelijkingssite gaat voor een vliegticket naar pakweg New York, ziet KLM pas bij de duurdere opties verschijnen. Volgens het onderzoeksbureau CAPA zijn er inmiddels namelijk elf budgetmaatschappijen die vluchten over meer dan zevenduizend kilometer maken. Zo vlieg je met Norwegian Air voor 179 euro van Parijs richting New York.

Nadelen

Overigens kleven er wel nadelen aan vliegen met een budgetmaatschappij. Zo is de service aan boord veel duurder. Niet alleen de losse drankjes, maar ook de vliegtuigmaaltijden kosten een stuk meer. Daarbuiten vliegen zij veel vaker op kleinere luchthavens. Dus Gatwick in plaats van Heathrow, New Ark in plaats van JFK. Verder krijgt het personeel een stuk minder betaald.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
KLM gaat concurrentie met budgetmaatschappijen aan
Sluiten