Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 15 sep 2016

Kinderen ingezet voor testen van medicijnen

Meestal wordt de ideale proefpersoon voor het testen van medicijnen omschreven als een gezonde jongeman/jongevrouw tussen de 18 en 35 jaar. Een testinstituut voor geneesmiddelen uit Leiden gaat jonge kinderen, ouderen met dementie en psychiatrische patienten inzetten om uit te zoeken of de medicijnen helpen en of ze geen ernstige bijwerkingen veroorzaken. Tot nu toe zijn met deze groepen mensen niet of nauwelijks testen gedaan.

Adam Cohen, directeur van het Insitituut Centre for Human Drug Research (CHDR), maakte dit bekend in een interview met het Pharmaceutisch Weekblad, dat vrijdag verschijnt. „Hoe realistischer de patiënt, des te moeilijker die bereikbaar is. Met de oude aanpak komen eventuele problemen met geneesmiddelen niet naar boven. Met de nieuwe aanpak kunnen we ook voor hen betere medicijnen ontwikkelen”, zegt Cohen.

De tientallen jonge proefpersonen zullen nieuwe medicijnen gaan testen voor huidziektes zoals eczeem en acne.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kinderen ingezet voor testen van medicijnen
Sluiten