Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 4 sep 2016

Hondje uit Noord-Holland doodgereden door wielrenner

Een onoplettende wielrenner heeft vrijdagavond een klein hondje doodgereden in het plaatsje Zijdewind, Noord-Holland. Dit meldt Hollands Kroon Actueel.

Het hondje Locky werd vrijdagavond uitgelaten door zijn baasjes John en Anita, samen met twee andere honden. Plotseling kwam er een wielrenner met grote snelheid van achteren op het stel afgereden, terwijl zij zich tussen een inrit en een spoorovergang bevonden. Zonder te bellen of op een andere manier te waarschuwen scheurde hij langs het gezelschap, waarbij hij Locky met een trapper raakte.

TRIEST NOODLOTTIG ONGEVAL HONDJE LOCKY DOOR WIELRENNERZIJDEWIND – Vrijdagavond heeft een onachtzame wielrenner het…

Gepostet von Géén Wielrenners meer op de openbare weg am Sonntag, 4. September 2016

Hartmassage

Door de klap die Locky kreeg, belandde het hondje een eindje verderop levenloos op de grond. Een voorbijganger probeerde Locky te reden door hartmassage te geven, maar het hondje was te erg gewond om nog te kunnen redden. Een dierenarts heeft Locky in laten slapen.

„Het werd een vreselijke avond voor iedereen en dit allemaal omdat er wederom een wielrenner zo onachtzaam egoïstisch is, en als een bezetene te werk gaat door als een kamikazepiloot langs te rijden, zonder ook maar enig signaal te geven”, aldus het stel tegen Hollands Kroon.

„Meerdere keren worden mensen met het uitlaten van hun huisdieren, maar ook andere wandelaars bijna van hun sokken gereden door wielrenners die denken dat ze alleen op de wereld zijn”, vervolgt het stel. “Wij zijn ons hondje Locky kwijt door egoïsme en onachtzaamheid van een asociale wielrenner.”

Of de wielrenner stopte met fietsen na het ongeluk of is doorgereden is niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hondje uit Noord-Holland doodgereden door wielrenner
Sluiten