Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 1 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Hond bijt eigen baasjes in Helmond, wordt ingeslapen

Een hond heeft dinsdag in Helmond zijn eigen bazin en haar zoontje aangevallen. De viervoeter is vervolgens afgemaakt, zo heeft de politie bevestigd tegenover Omroep Brabant.

Hond bijt baasje

De avond voor het incident zou de hond al de man van het gezin hebben aangevallen. Een dag later viel de herderachtige hond zijn bazin en haar zoontje aan.

Een getuige zou de vrouw hevig bloedend voorbij hebben zien rennen. Ze schreeuwde om hulp en riep dat ze was aangevallen door haar eigen hond. Honderd meter verder was een man in gevecht met een hond. De man probeerde de viervoeter in de houdgreep te houden.

De bijtgrage hond zou de avond daarvoor dus al de man van het gezin hebben aangevallen. Die liep bijtwonden op, maar zou ook een hartaanval hebben gehad. Hij moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. De hond werd in een bench gestopt.

Hond opnieuw in de aanval

Een dag na het incident besloten de bazin en haar zoon de viervoeter uit te laten, in de hoop dat hij gekalmeerd zou zijn. Dat bleek niet het geval. De hond opende direct de aanval op de vrouw en ook de zoon werd gebeten.

De vrouw en haar zoon zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. De hond zou ter plaatse zijn verdoofd en werd afgevoerd. De politie heeft laten weten dat het dier is afgemaakt.

Eerdere incidenten

Vorige week was het in het Drentse Nieuw-Buinen ook al raak, toen vier rottweilers een 3-jarig jongetje aanvielen. Het ventje raakte daarbij zwaargewond. De vier rottweilers werden ook ingeslapen.

In navolging van dat incident opperde de politiek dat er strengere regels moeten komen voor ‘agressievere’ honden. Het is niet bekend of de viervoeter die in Haarlem de aanval opende op zijn baasjes ook tot die categorie behoorde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hond bijt eigen baasjes in Helmond, wordt ingeslapen
Sluiten