Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 23 sep 2016 / 18:04 uur

Het weer: dit weekend wellicht wederom warmterecord

Officieel is het herfst, maar daar merken we gelukkig bijna niets van. Ook dit weekend wordt er namelijk een warmterecord verwacht, met temperaturen tot wel 26 graden!

Volgens verschillende weersvoorspellingen, onder andere op weerplaza, hebben we dit weekend wederom te maken met wind uit het zuiden, die warme lucht aanvoert. Dat is wat er de afgelopen tijd wel vaker gebeurde, vandaar alle warmterecords die er in september verbroken zijn.

Zaterdag begint het al lekker met een zonnetje en temperaturen van zo’n 23 graden. Het kan op sommige plekken in Nederland zelfs nog warmer worden.

Als het kwik zondag in De Bilt 23,8 of hoger aanwijst, is het dagrecord – dat stamt uit 1956 – verbroken. Het blijft (helaas) waarschijnlijk niet zulk mooi weer: volgende week wordt het wisselvalliger.

Het hogedrukgebied dat zorgt voor het mooie weer, trekt zich terug en er komt een westelijke stroming aan. De kans op neerslag neemt dan ook weer toe en de temperatuur gaat dalen naar zo’n 17 graden, wat voor september een hele normale temperatuur is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het weer: dit weekend wellicht wederom warmterecord
Sluiten