Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 29 sep 2016 / 15:56 uur

Heftig treinongeluk in Hoboken, ruim 100 gewonden

Een vreselijk ongeval in het Amerikaanse New Jersey, net buiten New York. Een trein is daar ontspoord en op een perron gebotst, waarbij minstens drie doden vielen en ruim 100 gewonden. Dit meldt ABC News.

https://twitter.com/i/status/781499521364729856

Wat het ongeluk heeft veroorzaakt, is nog niet bekend. Wel hebben meerdere mensen die in de trein zaten opgemerkt dat het voertuig weinig vaart minderde en een muur van het gebouw raakte. De trein reed het station van Hoboken New Jersey binnen en raakte daarbij een heleboel mensen.

Druk

„Voordat ik het wist, stormden we het perron op. Het duurde slechts een paar seconden, maar het voelde als een eeuwigheid”, vertelt passagier Bhagyesh Shah aan NBC New York. Het was een druk moment op de dag voor het treinverkeer, de voorste twee wagons zaten dan ook vol met mensen.

Naast de tientallen slachtoffers is op foto’s te zien dat het ongeluk flink wat schade heeft toegebracht aan het station. Het dak van het gebouw is gedeeltelijk ingestort. Onder de hulpverleners bevinden zich naast ambulancemedewerkers en brandweermannen ook reddingswerkers die onder het puin zoeken naar mensen. Op Twitter houdt men elkaar op de hoogte van de situatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Heftig treinongeluk in Hoboken, ruim 100 gewonden
Sluiten