Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 26 sep 2016 / 20:50 uur

Haagse nepagent gebruikt speelgoedbekeuringen

Heb jij laatst een bekeuring ontvangen in Den Haag die eruit ziet alsof hij uit een kleurboek van een kleuter komt? Dat kan kloppen en hij is inderdaad nep, je hoeft deze boete niet te betalen. Een nepagent deelt namelijk boetes uit in Overbosch.

De wijkagent waarschuwt daarvoor op Twitter. De bekeuringen die worden uitgeschreven zijn nep en je moet er niet op ingaan. Er zijn al meerdere briefjes gevonden onder de ruitenwissers van verschillende auto’s. De eigenaren ontvingen bekeuringen voor onder andere foutparkeren. Dit zou 73 euro kosten.

Dat is redelijk goedkoop, want een echte boete voor fout parkeren kost je gemiddeld negentig euro. Als je door fout parkeren een kruispunt blokkeert, ben je zelfs 150 euro armer.

Op Twitter werd ook een foto van de nepboete gedeeld, zodat anderen hun boete daarmee kunnen vergelijken. Deze boete is op de Gerard Reijnstraat uitgedeeld. Het proces-verbaal lijkt totaal niet op een echte bekeuring, onder andere doordat gegevens als het verbalisantnummer, een uitgebreide voertuigomschrijving en het tijdstip van de overtreding missen. Aan het verbalisantnummer kan onder andere worden opgezocht wie jouw boete heeft uitgeschreven. Dit nummer heeft de nepagent uiteraard niet, hij staat niet geregistreerd.

‘Belike’

Ook kan je de nep-bon herkennen aan het verkeerde soort papier. Normale boetes worden uitgeschreven op doordrukpapier, je krijgt normaal een kopietje van de bon. De slachtoffers van de nepagent kregen het origineel. Een laatste kenmerk is dat de grappenmaker zijn ‘naam’ op de bekeuring heeft geschreven. Hij noemt zichzelf belike.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Haagse nepagent gebruikt speelgoedbekeuringen
Sluiten