Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 23 sep 2016 / 06:34 uur

Grootouders binden kleinkind jarenlang vast

Een Chinese opa en oma binden hun 8-jarige kleindochter Zhao al zes jaar lang elke dag met een kabel aan een boom vast. Volgens de grootouders is het meisje geestesziek en is ze een gevaar voor anderen.

De opa vertelde tegen een Chinese tv-zender Henan dat het kind lang geleden hoge koorts kreeg en daarna ouderen en kinderen aanviel. Volgens de man was de enige oplossing om het kind voortaan dagelijks vast te binden. De opa en oma zorgen voor Zhao en haar twee broertjes. Volgens South China Morning Post is zowel de vader als moeder van de kinderen gehandicapt.

Slechte zorg China

De grootouders van het meisje hebben geen geld om haar de nodige medische of psychische hulp te geven. In China komt het vaker voor dat psychisch zieke kinderen worden verstopt of vastgebonden. Ouders of verzorgers weten niet wat ze met het kind aanmoeten. In China is het voor velen slecht gesteld met psychiatrische begeleiding.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grootouders binden kleinkind jarenlang vast
Sluiten