Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 28 sep 2016
Leestijd: 2 minuten

Green Happiness reageert op ophef, zegt afspraak af

De dames van The Green Happiness hebben op social media gereageerd op alle commotie rondom hun dieet. Tevens werd woensdag bekend dat Tessa Moorman en Merel von Carlsberg, de bedenkers van The Green Happiness, een afspraak met de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) hebben afgezegd.

„Wat een nieuws overal”, openen Tessa en Merel hun bericht op social media. Ze bedanken fans van The Green Happiness voor hun steun, maar kunnen zich voorstellen dat er na alle aandacht op zowel televisie als internet nogal wat vragen zijn voor de twee diëtisten.

„Mensen inspireren om gezonder te eten is onze missie. Door gezonder te eten, voelen wij ons energieker, stralender en fitter. Kritiek nemen we serieus en gezondheid nemen we nog serieuzer. Wij staan achter onze missie, nu meer dan ooit.”

Vrijdag reactie

Volgens de twee dieetgoeroes zijn ze heel druk bezig om op alle vragen die er gesteld zijn naar aanleiding van de mediaophef een antwoord te vinden. Op dit moment brengen ze al die vragen in kaart. Vrijdagmiddag kunnen we volgens Merel en Tessa antwoorden op de voornaamste vragen die zijn gesteld vinden. Ook reageren de twee dames dan op alle ophef in de media rondom hun dieet.

Afspraak afgezegd

Vrijdag was te laat voor de Nederlandse Vereniging van Diëtisten. Die wilde Tessa en Merel eerder spreken over hun – volgens de NVD – gevaarlijke dieet, dat tekorten aan voedingstoffen en onherstelbare schade zou kunnen veroorzaken.

De NVD had dinsdag eigenlijk al een afspraak Tessa en Merel, maar die cancelden de afspraak ‘omdat ze alle kritiek uit de media zeer serieus nemen en het gesprek met de NVD graag goed voorbereiden en hier meer tijd voor nodig hebben.’ Dit werd gemeld in een e-mail van de NVD aan haar leden. Volgens de NVD gaan zij volgende week in overleg met dames van The Green Happiness.

Merel en Tessa waren te gast bij RTL Late Night, waarna de ophef over hun dieet ontstond.

Gedragscode

De NVD pleitte in een interview met BNR Nieuwsradio dat dinsdag werd uitgezonden voor aanpassing van het Green Happiness-dieet. Daarnaast zou de vereniging graag zien dat er een gedragscode voor diëtisten en voedselgoeroes komt, zodat ongezonde voedselhypes in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Green Happiness reageert op ophef, zegt afspraak af
Sluiten