Inge Schouten
Inge Schouten Nieuws 17 sep 2016 / 11:05 uur

Gewonden door aangestoken brand in Duits azc

In een asielzoekerscentrum in het Duitse Erbach is zaterdagochtend een brand uitgebroken. Hierbij raakten vijf mensen gewond. Volgens de politie is de brand aangestoken.

De brand brak uit om 04.00 uur ‘s ochtends op de begane grond van het complex. De politie vond op twee plaatsen papier, karton en kleding waarmee de brand aangestoken zou zijn. Volgens de politie kwam het vuur van twee kanten, schrijft de Duitse Zeitungsverlag Waiblingen. De zaak wordt onderzocht. De dader wordt verdacht van ernstige brandstichting aangezien er op het moment van de brand mensen in het asielzoekerscentrum aanwezig waren. De schade wordt geschat op 2500 euro.

Minstens 26 waren tijdens de brand in het complex aanwezig. Zij werden allemaal op tijd door de hulpdiensten gered. Er hebben 5 mensen rook ingeademd. De meesten van hen mochten na een kort verblijf in het ziekenhuis weer naar huis, meldt de Duitse publieke omroep Südwestrundfunk. Aan de bewoners van het asielzoekerscentrum werd onderdak geboden in de naaste omgeving. Een deel kon een nachtje bij de buren thuis slapen.

Op een persconferentie zei de burgemeester van Erbach, Achim Gaus, dat er in zijn gemeente geen protesten ten opzichte van vluchtelingen zijn geweest. Ook staan de inwoners niet negatief tegenover asielzoekers, aldus de burgemeester.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Gewonden door aangestoken brand in Duits azc
Sluiten