Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 28 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Gelderlander misbruikt dochter en krijgt taakstraf

Een 40-jarige man uit het Gelderse Dodewaard heeft een taakstraf van 240 uur opgelegd gekregen van de rechtbank. Een op het oog lage staf. Hij misbruikte namelijk zijn 11-jarige dochter, iets dat eind vorig jaar aan het licht kwam. Toch zijn zowel zijn vrouw als zes kinderen blij als het snel weer thuiskomt.

Syndroom van Asperger

De man, die lijdt aan het syndroom van Asperger en daardoor enigszins verminderd toerekeningsvatbaar is, kwam toen het bekend werd direct in een netwerk van hulpverleners terecht. Binnen dat netwerk wordt hij nog altijd geholpen en is hij elke afspraak nagekomen. Een celstraf zou dit traject alleen maar in de weg zitten, zo schrijft Omroep Gelderland.

Daarnaast beschikt de man over een blanco strafblad, heeft hij oprecht spijt betuigd en is van meet af aan open geweest over de gebeurtenissen. Bovendien geldt hij kostwinnaar en zou zijn gezien anders alleen maar in de problemen komen.

Dit alles vond de rechter voldoende om hem niet te straffen met een tijd in de gevangenis. Al krijgt hij nog wel een voorwaardelijke celstraf van 368 dagen met een proeftijd van vijf jaar. Dit is minder dan het Openbaar Ministerie – dat vijftien maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk eiste – voor ogen had.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Gelderlander misbruikt dochter en krijgt taakstraf
Sluiten