Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 5 sep 2016 / 17:17 uur

Evacuaties om bosbranden Spanje

Een enorme bosbrand in de buurt van het Spaanse Valencia houdt brandweermannen flink bezig. Ondertussen zijn minstens duizend mensen geëvacueerd wegens de brand.

Veel wind en weinig neerslag

Zo’n 200 brandweermannen proberen uit man en macht de vuurzee onder controle te krijgen. De brand ontstond op een van de heetste dagen van het jaar, zo lieten de autoriteiten weten. De recentste branden ontstonden doordat er veel wind stond en er weinig neerslag was.

In het gebied waar de brand heerst, kan het volgens de voorspellingen de komende dagen 40 graden worden, maar de hoop is dat de wind zal afnemen. Daardoor zal het vuur zich minder snel verspreiden.

Foto: EPA

Evacuaties

Brandweerlieden zouden de brand zondag al bijna onder controle hebben gehad, maar toen vliegtuigen na zonsondergang stopten met het lozen van water, slaagde het vuur erin zich toch weer verder te verspreiden. Zondag laat werden daarom ruim 1000 mensen geëvacueerd uit de badplaats Javea en het resort Benitachell.

Foto: EPA

In badplaatsen als Javea vertoeven op dit moment van het jaar vooral veel toeristen. Zij vormen dan ook een groot deel van het totale aantal evacués.

In december vorig jaar braken in het noorden van Spanje meer dan 120 bosbranden uit. Bij een deel daarvan was brandstichting de oorzaak.

Foto: EPA

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Evacuaties om bosbranden Spanje
Sluiten