Inge Schouten
Inge Schouten Nieuws 9 sep 2016 / 13:42 uur

Doden en gewonden bij treinongeluk Spanje

Bij een treinongeluk in het noordwesten van Spanje zijn vrijdag vier mensen om het leven gekomen, onder wie de machinist. Zeker 47 mensen raakten gewond, meldt persbureau Reuters.

De ongeluk gebeurde vrijdagochtend rond 09.30 in de regio Galicië. De trein was net 20 minuten onderweg van het Spaanse Vigo naar het Portugese Porto toen die ontspoorde. Er zaten 63 passagiers in de trein toen het bij het binnenrijden van het station van O Porriño misging. De voorste van de drie wagons kwam vervolgens in aanraking met een hoogspanningsmast die naast het spoor stond. Hierbij is ook een brug geraakt.

Hoe de trein heeft kunnen ontsporen, is nog niet duidelijk. Er is kort na het ongeval een onderzoek gestart.

Het is niet de eerste keer dat de Spaanse regio wordt getroffen door een treinongeluk. Drie jaar geleden ontspoorde een hogesnelheidstrein bij Santiago de Compostela en ramde vervolgens tegen een muur. Hierbij kwamen 80 inzittenden om het leven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Doden en gewonden bij treinongeluk Spanje
Sluiten