Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 28 sep 2016

Dierenvriend blijft in Syrië om katten te verzorgen

De situatie in Syrië zorgt ervoor dat miljoenen mensen hun huis moeten verlaten en vluchten naar het buitenland. Dat is al schrijnend genoeg, maar wat gebeurt er eigenlijk met de huisdieren van deze mensen? Mohammad Alaa Aljaleel, neemt een deel van die zorg op zich.

Mohammad staat in Syrië ook wel bekend als ‘de kattenman van Aleppo’ en zorgt op dit moment voor zo’n honderd verdwaalde en dakloze katten, midden in het centrum van Aleppo. Veel van deze katten zijn aan hun lot overgelaten, omdat hun baasjes moesten vluchten voor de oorlog in het land.

‘Omdat ik van katten hou’

De kattenman sprak maandag met BBC News over zijn werk in de door oorlog vernielde stad. „Sommige mensen laten ze gewoon bij mij omdat ze weten dat ik van katten hou”, vertelt hij aan de nieuwszender.

Voordat de oorlog begon was Mohammad elektriciën. Sinds het land in oorlog is, zorgt hij voor het besturen van ambulances, waarmee hij mensen in nood redt. Daarnaast runt hij dus een toevluchtsoord voor katten en hoewel hij in 2011 slechts twintig katten in zijn opvang had, zijn dat er dit jaar meer dan honderd. Een van de katten in de opvang is van een jong meisje, dat met haar familie moest vluchten naar Turkije. Het meisje smeekte Mohammad om foto’s van haar kat te blijven sturen, omdat ze haar kat mist. „Beloof me alsjeblieft dat ik mijn kat terug krijg als we terugkomen", zei ze tegen Mohammad.

Sinds Mohammad bijna geen vrienden meer in het land heeft, ziet hij de katten als zijn maatjes. Mohammad: „Ik heb gezegd dat ik bij ze blijf, wat er ook gebeurt."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Dierenvriend blijft in Syrië om katten te verzorgen
Sluiten