Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 23 sep 2016 / 18:50 uur

Diederik Samsom wederom kandidaat lijsttrekker PvdA

Diederik Samsom is opnieuw kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de PvdA. Dit verklaarde hij vrijdag in een persoonlijke videoboodschap op de website doorknokken.nl

In de video praat Samsom onder andere over de afgelopen periode dat hij lijsttrekker was van de PvdA. „De hypotheek staat niet langer onder water. Wat meer netto loon. Die langezochte baan werd eindelijk gevonden. Een ruimer zorgverlof om de buurman tijdens ziekte bij te staan… er komt weer wat lucht in het leven van mensen”, zegt hij over Nederland op dit moment.

Fouten

„We bereikten veel, maar we maakten ook fouten”, vervolgt hij in de video. „We zijn er nog lang niet. Daarom brand ik van ambitie om door te gaan.” Samsom zegt verder op camera dat de spanningen van het afgelopen jaar veel van de PvdA hebben gevraagd. Volgens hem is het nog niet voor iedereen beter. „Er dreigt een kloof tussen degenen die profiteren van de vooruitgang en zij die dat niet of te weinig kunnen.”

Samson was in 2012 de opvolger van Job Cohen als politiek leider van de PvdA. Andere kandidaten voor het lijsttrekkerschap kunnen zich tot 24 oktober 2016 melden. Er is een mogelijkheid dat ook Lodewijk Asscher een poging waagt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Diederik Samsom wederom kandidaat lijsttrekker PvdA
Sluiten