Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 7 sep 2016 / 07:30 uur

Criminele bende haalt politiehelikopter neer

In de Mexicaanse staat Michocan heeft een criminele bende aangetoond nergens voor terug te deinzen. Een politiehelikopter werd dinsdag uit de lucht geschoten. Daarbij kwamen drie agenten en de piloot om het leven. Een vierde agent raakte gewond bij de crash.

Politiehelikopter neergehaald

De helikopter was ingezet bij een operatie om de leiders van criminele groepen te arresteren. Politicus Silvano Aureoles liet via Twitter weten dat de politiehelikopter werd neergehaald toen het over ruig gebied vloog.

Hoe de helikopter is neergehaald is niet bekend. De regio Apatzingan, waar het incident plaatsvond, wordt al jaren geteisterd door drugsgeweld en wetteloosheid: „We hebben de verantwoordelijkheid burgers te beschermen, dus de staat en de federatie zullen de strijd tegen criminaliteit niet opgeven”, schreef Aureoles.

https://twitter.com/Silvano_A/status/773315983729491969

Het incident van dinsdag volgde op een serie van schietpartijen afgelopen weekend. Daarbij vielen geen doden, maar werden wel wapens in beslag genomen en werd een antitankraket ontdekt.

Drugskartels

Het is niet voor het eerst dat een helikopter wordt neergehaald door een criminele groep. Vorig jaar gebruikte drugskartel Jalisco New Generation, actief in de staat Jalisco, een raketwerper om een militaire helikopter neer te halen. Daarbij kwamen zeven soldaten en een politieagente om het leven.

In 2013 werd in Michoacan het drugskartel Knights Templar in Tierra Caliente stevig aangepakt. Het kartel verzwakte toen de autroiteiten de topmannen van het kartel doodden of arresteerden, maar sindsdien zijn meerdere kleine criminele groepen ontstaan. In de staat stijgt het aantal moorden. In 2016 werden in de eerste zeven maanden 678 moorden gepleegd, een jaar eerder waren dat er 777 in totaal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Criminele bende haalt politiehelikopter neer
Sluiten