Steven Musch
Steven Musch Nieuws 21 sep 2016 / 17:22 uur

CNN-commentator wordt betaald door Trump

Corey Lewandowski, de voormalige campagneleider van Donald Trump, wordt nog steeds betaald door Trump. Dat terwijl hij tegenwoordig als commentator voor nieuwszender CNN werkt. Trump maakte in augustus nog 20.000 dollar over naar Lewandowski voor ‘strategisch advies’, meldt The New York Times op basis van documenten die dinsdag openbaar zijn gemaakt door het Federale Verkiezingscomité.

Lewandowski heeft twee keer betaald gekregen, sinds hij twee maanden geleden de Trump-campagne verliet en zich aansloot bij CNN. Dit roept de vraag op of nieuwszender CNN een campagnestrateeg van Trump op de loonlijst heeft staan. Er was al veel kritiek op CNN toen Lewandowski twee maanden geleden werd aangenomen. Die ophef is nu alleen nog maar groter geworden.

Belangenverstrengeling

Zowel Lewandowski zelf als CNN heeft nog geen commentaar gegeven op de onthulling. Steven Cheung, een woordvoerder van Trump, liet wel al aan The New York Times weten dat Lewandowski nog recht heeft op een ontslagvergoeding tot het einde van het jaar. Er zou volgens hem dus helemaal geen sprake zijn van belangenverstrengeling.

„Corey Lewandowski, die niet langer betrokken is bij de campagne, blijft deze maandelijkse ontslagvergoeding tot het einde van het jaar ontvangen”, aldus Cheung. „Deze betalingen zijn op geen enkele manier compensatie voor verleende diensten.”

Strategisch advies

Op de documenten die openbaar zijn gemaakt door het Federale Verkiezingscomité stond echter vermeld dat het bij de betalingen in augustus en juli om ‘strategisch advies’ ging en niet om een ontslagvergoeding. Cheung heeft daar nog niet op gereageerd.

In juli was er een vergelijkbaar voorval. CNN-commentator Donna Brazile werd interim-voorzitter van het Democratische Nationale Comité. Haar contract bij CNN werd daarom opgeschort.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
CNN-commentator wordt betaald door Trump
Sluiten