Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 10 sep 2016 / 11:53 uur

Bijzondere crowdfunding vraagt geen geld maar nagels

Na wat indrukwekkende foto’s van onze enige echte Doutzen, wisten we al dat er wereldwijd nog steeds 30.000 olifanten per jaar worden gedood. Deze bijzondere dieren worden, samen met neushoorns, gedood voor het ivoor dat in hun hoorns/ slagtanden te vinden is.

In dat ivoor zit namelijk de stof keratine, die volgens verschillende Aziatische verhalen een geneeskrachtige werking heeft. Keratine wordt in onder andere China en Vietnam dan ook veel gebruikt in geneesmiddelen. Hiervoor worden olifanten en neushoorns gedood, terwijl wetenschappelijk is bewezen dat keratine geen geneeskrachtig wondermiddel is.

Nagels verzamelen

Marjo Hoedemaker van Dierenpark Amersfoort en Simone Eckhardt van Stichting Spots waren het helemaal zat en besloten een ludieke actie op touw te zetten. Zij wilden zoveel mogelijk vinger- en teennagels verzamelen, waar hetzelfde stofje in zit, om deze op te sturen naar China.

Waardeloos

De twee hebben door de Amersfoortse dierentuin gelopen met een collectebus en nagelknipper, om zo nagels te verzamelen. Ook kunnen mensen hun nagels per post opsturen. Marjo en Simone zijn nu twee jaar bezig en hebben al aardig wat potten gevuld. Ze willen nu acht potten opsturen naar China, om mensen daar wakker te schudden.

Opnames PowNed. Was heeeeel zenuwachtig want vind Rutger altijd wat eng. Veel te direct en mondig voor een Brabo zoals…

Gepostet von Simone Eckhardt am Donnerstag, 8. September 2016

De bedoeling is namelijk dat ze daar ook denken ‘wat moeten we hiermee?!’ De inzamelaars willen de waanzin aantonen. Marjo zegt tegen Hart van Nederland dan ook: „Als je zo graag beter wil worden, eet dan gewoon je eigen nagels op.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bijzondere crowdfunding vraagt geen geld maar nagels
Sluiten