Rens Oving
Rens Oving Nieuws 13 sep 2016 / 05:46 uur

Vinder van wegwerpcamera zoekt mysterieuze vrouwen

Hij rommelde wat door de oude fotocamera’s in de kringloopwinkel op zoek naar een koopje toen Bas van der Rhee (23) iets heel bijzonders vond. Helemaal onderop in de bak lag een oud geel wegwerpcameraatje. „Toen ik zag dat het ding helemaal vol stond met foto’s werd ik zo nieuwsgierig dat ik ‘m wel moest meenemen. Kostte me nog een euro ook”, lacht Van der Rhee.

Daar kwam nog een paar euro voor het ontwikkelen bij, maar toen had Van der Rhee wel beet. „Er bleken vooral veel foto’s van mensen in de kringloopwinkel zelf op te staan, maar helemaal aan het eind verschenen zeven vakantiefoto’s. Twee vrouwen en een hond op reis in een soort jeep. Ik schat dat het ergens aan het begin van de jaren 90 geweest moet zijn. Een van de vrouwen is bezig met een platenspeler en ook de kleren lijken me uit die tijd.”

Foto’s, en zeker vakantiefoto’s, behoren voor veel mensen tot hun meest dierbare bezit, en dus is Van der Rhee op zoek: „Het is zo’n mooie vondst zoveel jaar nadat ze genomen zijn. Het lijkt me super om ze terug te kunnen geven aan de vrouwen die er op staan. Ik heb de camera gevonden in Dordrecht, maar het nummerbord van de jeep is Belgisch. Het lijkt er ook op dat die auto gehuurd is van een Belgisch bedrijf ‘Adventure Club’.”

Metro helpt Bas van der Rhee graag een handje mee in zijn zoektocht. Heb je enig idee wie de personen op de foto’s zijn? Ken je het Belgische vakantiebedrijf of komt de auto op de foto je bekend voor? We horen het graag, alle tips zijn welkom. Mail daarvoor naar [email protected].

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Vinder van wegwerpcamera zoekt mysterieuze vrouwen
Sluiten