Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 27 sep 2016

Autodief jat busje met twee hondjes erin

Jan-Robert Callenbach was maar een paar minuten weg of zijn bestelbusje met daarin zijn twee hondjes was foetsie. „Bizar. Ik hoop dit nooit meer mee te maken.”

Callenbach was dinsdag bomen aan het kappen op de Kroonlaan in Hilversum. Een heel nette buurt, dus hij kon de sleutels wel even in het contact laten zitten terwijl hij dat bosje takken dat bij de buren in de tuin was gevallen zou pakken. Dacht hij. „Het was zo bizar. Ik was nog geen minuut weg en mijn busje was weg. Ik kon mijn ogen niet geloven.”

In het busje zaten zijn twee honden die altijd meegaan naar het werk. „Normaal laat ik de achterklep voor ze open, maar nu zou ik meteen weer wegrijden. Daarom had ik ook de sleutels erin laten zitten.”

Zijn zoon belde meteen de politie, want een knalgele bestelbus met in grote groene letters Boomklever erop, zou mensen toch moeten opvallen. Door de inzet van Burgernet werd de bus snel gevonden. Geparkeerd achter een grote vrachtwagen met de deuren op slot en de honden erin opgesloten.

Dichte auto

„Als de auto niet zo snel gevonden was, hadden ze wel dood kunnen zijn”, zegt Callenbach. „Die persoon moet echt geen verstand hebben. Had minstens een raampje opengelaten of zo.” De politie heeft de honden gered door een raam in te slaan.

De dief is ervandoor met zijn portemonnee en de autosleutel. „Als die honden toch eens konden praten. Met hen gaat het prima, maar ik moet nog even van de schrik bekomen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Autodief jat busje met twee hondjes erin
Sluiten