Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 5 sep 2016 / 17:38 uur

Asielzoeker aangehouden in verkrachtingszaak Kampen

De politie heeft een man aangehouden die wordt verdacht afgelopen weekend een meisje in het Overijsselse Kampen te hebben verkracht. Het gaat om een 33-jarige asielzoeker, die in een asielzoekerscentrum in Dronten verblijft. Dat is maandagmiddag bekend geworden.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 17-jarig meisje rond 03.15 uur van haar fiets getrokken langs de Flevoweg. De dader verkrachtte het meisje vervolgens en ging er daarna vandoor.

Ernstige zaak

Van de man ontbrak daarna ieder spoor. De politie sprak van een ‘ernstige zaak’ en deed op plaats delict onderzoek met drie speurhonden. Daarnaast vroeg de politie de hele ochtend aan automobilisten die langs de Flevoweg reden of zij iets hadden gezien. Bovendien werd de fiets van de tiener op sporen onderzocht. Het meisje is in het ziekenhuis behandeld. Ze maakt het naar omstandigheden goed.

De verdachte werd zondagavond aangehouden. Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft laten weten dat bij een veroordeling van de man niet zal worden geschroomd diens verblijfsvergunning te weigeren of in te trekken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Asielzoeker aangehouden in verkrachtingszaak Kampen
Sluiten