Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 15 sep 2016 / 08:39 uur

Arts: Hillary Clinton fit genoeg om VS te leiden

Hillary Clinton is volgens haar arts „gezond en fit genoeg om president van de Verengide Staten te worden.” De presidentskandidate moest afgelopen week stoppen met haar campagne vanwege een longontsteking, donderdag pakt ze die waarschijnlijk weer op.

Dokter Lisa Bardach heeft in een brief laten weten dat Clinton dankzij antibiotica goed herstelt van de longontsteking. Uit verder medisch onderzoek waaraan de presidentskandidate werd onderworpen, kwam niets bijzonders. De 68-jarige Democrate is ,,in uitstekende geestelijke conditie”, aldus Bardach.

Clintons gezondheid is een gevoelig punt in de race om het presidentschap. Zondag werd ze onwel tijdens de herdenking van de aanslagen op de Twin Towers in New York. Dat voedde de geruchten dat haar gezondheid in gevaar zou zijn.

Brief over gezondheid

In de brief staan meer details over de ziekte van Clinton en haar algemene gezondheid. De kandidate ging begin deze maand langs bij Bardack toen ze last kreeg van koorts, verstopping en vermoeidheid. Hooikoorts zou hebben bijgedragen aan een ontsteking van de bovenste luchtwegen.

Verder schrijft Bardack dat Clinton sinds 2012 onder andere bloedverdunners slikt. Er werd toen een bloedpropje in haar hoofd gevonden. In januari van dit jaar had ze last van een oor- en bijholteontsteking. Op een CT-scan van haar hersenen was toen niets bijzonders te zien.

Trumps gezondheid

Clintons tegenstander Donald Trump heeft meerdere keren laten vallen dat Clinton niet fit genoeg is om president te worden. Die uitspraken kon hij niet met bewijs onderbouwen.

Wel bespreekt hij zijn eigen gezondheid donderdag op de Amerikaanse televisie, in The Dr. Oz. Show. Volgens zijn arts is de 70-jarige Republikein in goede conditie, al heeft hij wel last van een te hoog cholesterol en overgewicht. Trump weegt 120 kilo.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Arts: Hillary Clinton fit genoeg om VS te leiden
Sluiten