Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 9 sep 2016 / 13:56 uur

Agent deelt woede over gedrag fietsers na ongeluk

Een vreselijk ongeluk hakt er flink in, ook bij de hulpverleners die in de eerste chaos hulp moeten bieden. Dat omstanders de situatie lastiger kunnen maken, is inmiddels bekend, maar een agent in het Gelderse ‘t Harde kreeg na een ongeluk een wel heel bot verzoek, waar hij over schrijft in een Facebookbericht.

In het bericht van de politie Elburg-Oldebroek, dat binnen een dag al honderden keren is gedeeld, vertelt de agent over het bizarre voorval. „Ik stond ter hoogte van de treinovergang op de Eperweg en stond naast een stoffelijk overschot. Om die reden stonden we daar met allerlei hulpverleners en kwamen we handen tekort”, aldus de agent.

Vandaag zijn collega's drukdoende geweest met een heftige en tragische melding op het treinspoor bij de Eperweg in 't…

Gepostet von Politie Elburg-Oldebroek am Donnerstag, 8. September 2016

De handen vol

De politie probeerde zo goed en kwaad als het ging de omstanders op afstand te houden, door hen om te leiden via een tunnel onder het spoor. Twee fietsers waren daar echter niet van gediend. „Waarom staat er geen agent in het tunneltje om ons te helpen?”, klonk het, verwijzend naar de vele trapjes bij het tunneltje die met een fiets in de hand lastig te belopen zijn. De agent stond te klapperen met zijn oren: „Ik bedacht mij dat gezien het aantal hulpverleners, het afzetlint en de locatie rond de treinovergang het u wel duidelijk was dat we onze handen vol hadden.”

Niet dienstbaar

Helaas was dat niet duidelijk voor de fietsers. „U riep nog dat wij stonden voor ‘Waakzaam en Dienstbaar’, maar dat u van die dienstbaarheid niets merkte”, schrijft de agent, die ook nog het verweet kreeg dat hij beter ander werk kon zoeken.

De agent benadrukt dat het voorval uitgebreid is besproken en dat hij het duo niet aan wil vallen, maar juist met de twee in gesprek wil. „Wij zijn ook (net) mensen en dergelijke heftige incidenten gaan ons ook niet in de koude kleren zitten”, besluit de politie.

Reacties

Inmiddels hebben veel mensen gereageerd op het bericht, vooral met steunbetuigingen aan de agent. Het is niet bekend of de twee fietsers zich al gemeld hebben voor een kop koffie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Agent deelt woede over gedrag fietsers na ongeluk
Sluiten