Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 6 sep 2016 / 06:12 uur

A2 dicht door duizenden kippen

De A2 van Maastricht naar Eindhoven is afgesloten nadat ongeveer 3000 kippen op de weg terechtkwamen nadat een vrachtwagen kantelde. De verwachting is dat zo’n 2000 kippen het niet hebben overleefd. De kippen die het wel hebben overleefd lopen over de weg. De A2 blijft zeker nog tot half 11 dicht.

Veel schade

Door het ongeluk is er veel schade aan de weg, zo liet een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten. Doordat er ook diesel op de weg terecht is gekomen zal het opruimen nog wel even duren.

Het verkeer bij Eindhoven staat stil. Automobilisten die een andere bestemming hebben dan Eindhoven wordt aangeraden een andere route te nemen. De hoofdrijbaan van de snelweg ter hoogte van knooppunt De Hogt is volledig afgesloten. Auto’s worden zoveel mogelijk over de parallelbaan geleid. Doordat ook die gedeeltelijk is afgesloten gaat dat niet heel vlot.

Waar het met veel kippen niet goed afliep, kwam de vrachtwagenchauffeur er zonder kleerscheuren vanaf.

Meer incidenten

Het komt wel vaker voor dat er dieren op de weg belanden. In juni vorig jaar kantelde een vrachtwagen met zo’n 5.000 kippen op de A50. De kippen renden alle kanten op. De kippen zaten in kratten, maar door het omvallen van de vrachtauto waren die kratten kapot gegaan.

Vorige week verloor een vrachtwagenchauffeur zijn lading, waardoor de A58 vol lag met augurken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
A2 dicht door duizenden kippen
Sluiten