Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 18 sep 2016 / 06:53 uur

29 gewonden bij explosie in New York

In New York zijn 29 gewonden gevallen bij een ontploffing in de wijk Chelsea. Volgens burgemeester Bill de Blasio gaat het om een opzettelijke explosie, met een ‘geïmproviseerd explosief’, verstopt in een afvalbak.

Surveillance Video Captures NYC Blast

Watch surveillance video that captured the scene after an explosion in the Chelsea section of Manhattan that has been called "an intentional act." Read more: http://ow.ly/G3iT304jseP

Gepostet von NBC News am Samstag, 17. September 2016

De explosie vond plaats op 23rd street in het hart van New York, Manhattan in de buurt van een blindencentrum. Verschillende ooggetuigen meldden dat het om een enorme explosie zou gaan. De straat zou vol liggen met glas van gesprongen winkelruiten. Op het moment van de explosie was het nog erg druk op straat. De ontploffing gebeurde rond 20.30 uur lokale tijd.

Gewonden zijn naar het ziekenhuis vervoerd, waar ze behandeld worden voor voornamelijk schaaf- en snijwonden. Er zijn geen mensen in levensgevaar. De politie meldt dat ze naast het explosief in 23rd street nog een explosief hebben gevonden, enkele straten verderop. Het zou gaan om explosieven in de vorm van een snelkookpan, verbonden met een mobiele telefoonontsteker. Eenzelfde soort explosief werd gebruikt bij de ontploffing tijdens de Boston Marathon 2013.

Er is volgens De Blasio geen bewijs dat het gaat om een terroristische aanslag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
29 gewonden bij explosie in New York
Sluiten