Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 16 sep 2016 / 12:26 uur

’25 jaar vermiste peuter gedood door graafwerker’

Al 25 jaar lang wacht de moeder van Ben Needham op de terugkeer van haar verloren zoon. Hij raakte in 1991 vermist op het Griekse eiland Kos, maar een lichaam werd nooit gevonden. Al die tijd bleef zijn moeder Kerry Needham erin geloven dat ze haar zoon ooit weer terug zou zien. Dat lijkt uitgesloten, nu de vriend van een overleden graafwerker heeft toegegeven dat de graafwerker waarschijnlijk verantwoordelijk was voor de dood van Ben.

Nieuwe hoop vervlogen

Dat komt hard aan voor moeder Kerry Needham, zeker omdat in mei vorig jaar iemand zich meldde met de mededeling dat hij wel eens de vermiste Ben kon zijn. Later bleek het om een oplichter te gaan.

De Britse Ben raakte in juli 1991 vermist tijdens een vakantie op het Griekse eiland Kos. Hij was toen nog maar 21 maanden oud. Zijn moeder hield al die jaren hoop dat hij nog leefde. Nu heeft moeder Kerry te horen gekregen dat er niet langer van uit wordt gegaan dat haar zoon nog in leven is.

Een vriend van graafwerker Konstantinos ‘Dino’ Barkas, die vorig jaar overleed aan maagkanker, heeft toegegeven dat hij denkt dat Barkas verantwoordelijk is voor de dood van Ben. De politie die de zaak onderzoekt, gaat er nu van uit dat de peuter destijds is vermorzeld door een graafmachine.

Gebroken moeder

Needham vertelt tegenover Daily Mirror dat ze ‘gebroken’ is door het nieuws: „Wat ze mij moesten vertellen, is het laatste wat ze me wilden vertellen. Ze denken dat mijn Ben dood en begraven is”, stelt ze. „Mijn moederinstinct zei me altijd dat hij nog leefde. Wat als ik het al die jaren mis heb gehad?”

Detectives gaan nu op twee plekken op Kos opgravingen doen in de hoop bewijs te vinden. Er wordt van uitgegaan dat de dood van Ben een ongeluk was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
’25 jaar vermiste peuter gedood door graafwerker’
Sluiten