Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 16 aug 2016 / 12:45 uur

Zestien mensen ontvoerd bij toeristenplaats Mexico

In de populaire toeristische plaats Puerto Vallarta in Mexico zijn maandag zestien mensen ontvoerd door gewapende mannen. Dat meldt de Mexicaanse krant Excelsior. In het gebied is een drugskartel actief genaamd Jalisco New Generation.

Volgens de krant waren de ontvoerders zwaar bewapend en waren hun gezichten bedekt, zodat ze niet herkend zouden worden. De BBC meldt dat ontvoering plaatsvond in een populair restaurant. Het motief is onbekend.

De toeristenstad bij de Grote Oceaan is het werkgebied van Jalisco New Generation, een drugskartel dat steeds machtiger wordt.

Bende

Volgens de overheid reden de ontvoerders in twee pick-up trucks. Volgens lokale media zijn er geen toeristen ontvoerd. Het zou gaan om lokale inwoners uit de provincies Sinaloa, Nayarit en Jalisco, die bij een andere bende horen.

Puerto Vallarta wordt steeds populairder bij Nederlandse toeristen. Deze zomer maakte touroperator TUI nog bekend de Mexicaanse stad opnieuw toe te voegen als winterbestemming.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zestien mensen ontvoerd bij toeristenplaats Mexico
Sluiten