Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 22 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Zelfmoordaanslag kind (12) op laatste moment gestopt

Koerdische peshmergastrijders in de Iraakse stad Kirkuk hebben op het allerlaatste moment voorkomen dat een jongen zichzelf zou opblazen. De jongen zou 12 of 13 jaar oud zijn en is lid van IS, zo melden het Koerdische persbureau Rudaw en tv-station Kurdistan24.

De mannen die wisten te voorkomen dat de jongen zichzelf daadwerkelijk opblies, gingen met gevaar voor eigen leven op de jongen af en hielden hem vast zodat hij het explosief niet tot ontploffing kon brengen. Ze stripten hem van zijn shirt – hij had een Barcelona-shirt van Messi aan – en deden zijn bomgordel af. Die werd later op een andere plek gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

Turkse aanslag

Een paar uur eerder slaagde een andere terrorist in Kirkuk er wel in om zijn explosieven tot ontploffing te brengen. Daarbij vielen meerdere gewonden.

IS zet vaker kinderen in als zelfmoordterroristen. Zondag kwamen tientallen mensen, waaronder 29 kinderen, om het leven na een zelfmoordaanslag op een bruiloft. De Turkse autoriteiten stellen dat de aanslagpleger tussen de 12 en 14 jaar oud was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zelfmoordaanslag kind (12) op laatste moment gestopt
Sluiten