Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 26 aug 2016 / 19:35 uur

Zaterdag nationale dag van rouw in Italië

In Italië is inmiddels de noodtoestand uitgeroepen. Door de aardbeving kwamen zeker 278 mensen om het leven. Slachtoffers van de aardbeving krijgen zaterdag in staatsbegrafenis in Ascoli Piceno. Ook is voor zaterdag een nationale dag van rouw afgekondigd. Alle vlaggen op openbare gebouwen gaan halfstok.

De Italiaanse president Sergio Mattarella en premier Matteo Renzi zullen aanwezig zijn bij de begrafenis. Vandaag zijn de eerste slachtoffers in Rome en Pomezia begraven. In Amatrice, waar 218 slachtoffers woonden, is dinsdag een herdenkingsdienst. Ook daar zal premier Renzi bij zijn.

Bij de aardbeving kwamen zeker 278 mensen om het leven, maar dat aantal kan nog oplopen doordat het puin nog niet is geruimd. De reddingsoperatie gaat moeizaam door de vele naschokken, maar reddingswerkers houden hoop dat er overlevenden worden gevonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zaterdag nationale dag van rouw in Italië
Sluiten