Puck Roest
Puck Roest Nieuws 18 aug 2016 / 12:00 uur

Woede om video van jager die beer doodt met speer

Vol trots plaatste Josh Bowmar begin juni een video op YouTube waarin hij een speer gebruikt om een beer te doden. Maar de afgelopen dagen krijgt de 26-jarige Amerikaanse jager honderden boze reacties binnen nadat dierenactivisten zijn heftige video ontdekten.

Bowmar doodde het dier in de Canadese provincie Alberta. De provincie wil daarom per direct de jacht met speren verbieden. In de video is te zien hoe Bowmar opvallend opgetogen reageert wanneer hij het dier geraakt heeft. Hij draait zich om naar de camera, valt op zijn knieën en gooit zijn handen in de lucht.

Foto: Instagram/bowmarbowhunting

Verwijderd

Het is duidelijk dat de Amerikaan flink wat tijd heeft gestoken in de montage van de video. Zo combineerde hij de beelden die zijn echtgenote maakte met materiaal van een cameraatje dat hij op de speer had bevestigd. Na de storm kritiek haalde hij de video van zijn eigen YouTube-kanaal maar het filmpje staat nog wel op verschillende andere kanalen.

Tegen AP vertelt Bowman dat hij honderden doodsbedreigingen heeft ontvangen. Maar hij begrijpt niets van de commotie. „Ik heb niets illegaals gedaan. De beer is op een zeer menselijke manier overleden. De waarheid is dat ik juist meer geef om dieren en jagen dan wie dan ook”, zegt de jager. Hij vindt het dan ook vreemd dat zijn actie wordt vergeleken met Cecil, de leeuw die in Zimbabwe vorig jaar werd gedood door een Amerikaanse tandarts.

Bekijk de beelden hieronder. Let op! Deze beelden kunnen als schokkend worden ervaren!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Woede om video van jager die beer doodt met speer
Sluiten