Remco Visser
Remco Visser Nieuws 23 aug 2016 / 07:50 uur

Wat als de Tien Geboden nú geschreven zouden worden?

Een van de belangrijkste pijlers onder zowel het Christelijke als het Joodse geloof zijn de zogenaamde ‘Tien Geboden’; de tien leefregels die volgens twee religieuze stromingen door God aan de mensen gegeven zijn.

Het enige probleem met de regeltjes uit de Bijbel en de Thora is dat ze ondertussen ruim 2000 jaar oud zijn, en dus eigenlijk best wat modernisering kunnen gebruiken. Dat vonden althans de heren van College Humour.

Aanpassing

Anno 2016 wordt volgens hen een ‘Gij zult Uw ouders eren’ dan ook ‘Gij zult elke maand tenminste één keer met Uw ouders Facetimen’. Ook het spoilen van populaire series is onder de tien nieuwe geloofsregels uit den boze.

Benieuwd naar alle nieuwe Geboden? Kijk dan het hilarische filmpje hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wat als de Tien Geboden nú geschreven zouden worden?
Sluiten