Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 25 aug 2016 / 11:40 uur

Vrouw overleeft maand in berghut na dood van partner

Een Tsjechische vrouw heeft een maand alleen in een afgelegen berghut in Nieuw-Zeeland doorgebracht. Ze zat alleen in de hut omdat haar partner tijdens de trektocht in een kloof viel en overleed. In Nieuw-Zeeland is het op dit moment winter, er ligt in de bergen meer dan een meter sneeuw.

De vrouw werd woensdag gevonden in een berghut op de beroemde Routeburn route, een twee- tot vierdaagse tocht door de bergen op het Zuidereiland, dat meldt The Guardian. De route is niet bijzonder gevaarlijk, maar het stel koos wel het verkeerde seizoen uit. Veel hutten zijn rond deze tijd van het jaar dicht.

Val in kloof

De politie meldt dat het stel op 26 juli aan de wandelroute begon. De man viel op 28 juli in een steile kloof. De vrouw klom naar beneden en het lukte haar om bij hem te komen, kort daarna stierf de man ter plekke.

Ze overleefde drie dagen in de open lucht, tot ze de berghut aan het Mackenziemeer bereikte, ongeveer halverwege de route van 32 kilometer. De hut zat op slot voor de winter, maar de vrouw brak in en gebruikte de noodvoorraden die er lagen.

Redding

Er was een radio in de hut aanwezig, maar de vrouw kreeg het apparaat niet aan de praat. Door haar verwondingen en de grote hoeveelheden sneeuw lukte het haar ook niet de route verder te lopen.

Ondanks de hevige sneeuwval werd de vrouw woensdag in goede gezondheid teruggevonden door een reddingsteam. Het stel werd vorige week pas als vermist opgegeven door de Tsjechische ambassade in Nieuw-Zeeland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw overleeft maand in berghut na dood van partner
Sluiten