Remco Visser
Remco Visser Nieuws 18 aug 2016 / 18:19 uur

Vier olifanten omgekomen na botsing met trein

Een botsing met een trein in Sri Lanka heeft vier olifanten, waaronder een kalf, woensdag het leven gekost. Dat meldde de krant New Indian Express.

De olifanten staken in het noordelijke district Vavuniya het spoor over, op het moment dat een posttrein met bestemming hoofdstad Colombo naderde. Vier van de dieren overleefden de aanrijding niet. De lokale politie is samen met het Wild Life Department een onderzoek gestart.

https://www.youtube.com/watch?v=XPey9gcFEA4

Overlast

In Sri Lanka is het doden van olifanten verboden. Toch komen er jaarlijks honderd tot honderdvijftig olifanten om het leven. Soms door ongevallen, maar het komt ook geregeld voor dat boeren de dieren vergiftigen of doodschieten. Olifanten eten soms gewassen op of vertrappen de velden met gewassen van de boeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vier olifanten omgekomen na botsing met trein
Sluiten