Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 16 aug 2016 / 09:10 uur

Video: Orka gooit met avondmaal (een schildpad)

De 33-jarige Fernando Diez heeft tijdens een boottrip bij de Galapagoseilanden in Ecuador een bijzonder tafereel vastgelegd. In zijn video is te zien hoe een Orka met zijn eten speelt en het meters de lucht in gooit. Op het menu van het gigantische zoogdier stond een schildpad.

Hoewel het bekend is dat orka’s graag spelen met hun maaltje alvorens het op te peuzelen, had de manager van het bedrijf achter de excursie niet verwacht dit te zien. „Het was ongelofelijk”, zegt hij tegenover Mirror. „We weten dat de orka’s aan het eten waren toen we terugkwamen van onze snorkelexcursie, maar dat we dit zouden zien hadden we niet verwacht.”

Dat de orka een schildpad eet als avondeten ziet er misschien bruut uit, maar het is normaal. „Het is niet ongewoon voor orka’s om schildpadden te eten. We denken dat het dier met de schildpad speelde, omdat hij nog geen honger had.”

„Na een aantal minuten spelen, werd de schildpad opgegeten”, luidt het tragische eind van het verhaal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video: Orka gooit met avondmaal (een schildpad)
Sluiten