Puck Roest
Puck Roest Nieuws 24 aug 2016 / 08:50 uur

Verlamd jongetje (4) overspoeld met felicitaties

De 4-jarige Geuko uit Groningen werd eind juli plotseling erg ziek. De kleuter was gisteren jarig en werd verrast met tientallen kaartjes, brieven, ballonnen en cadeautjes van over de hele wereld.

Geuko belandde eind vorige maand op de intensive care en kon nauwelijks nog bewegen of ademen. Hij bleek acute flaccid myelitis (AFM) te hebben, een zeldzame ziekte die wordt veroorzaakt door het zogeheten D68-virus en lijkt op polio.

De ziekte van Geuko komt in Nederland verder niet voor. In Europa zijn slechts drie gevallen bekend, schrijft RTV Noord.

https://www.facebook.com/1293415630721378

Gerda van Lang-Elzerman en Gert Jan van Lang, de ouders van Geuko, deden vijf dagen terug een oproep via Facebook waarin ze mensen vragen om een verjaardagskaartje naar hun zoontje te sturen. De oproep werd maar liefst 1600 keer gedeeld en er werd massaal gehoor gegeven aan de vraag.

Geuko kreeg namelijk tientallen kaartjes, ballonnen en cadeautjes. Er kreeg zelfs felicitaties uit IJsland en België. De ouders van Geuko verwachten dat ze komende dagen nog meer felicitaties zullen ontvangen. Een fijne opsteker voor de zieke kleuter.

https://www.facebook.com/1289933074402967

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verlamd jongetje (4) overspoeld met felicitaties
Sluiten