Metro
Metro Nieuws 13 aug 2016 / 11:26 uur

Verdachte verkrachting Nederlands meisje opgepakt

In Frankrijk is een 32-jarige man opgepakt die ervan verdacht wordt een 8-jarig Nederlands meisje te hebben verkracht op een camping in de Ardèche. De verdachte werd opgepakt in Lyon, zo schrijven Franse media. De man is afkomstig uit de streek en zou geen strafblad hebben.

Het meisje zou afgelopen maandagnacht zijn verkracht op de camping Du Vieux Pont in Saint-Alban Auriolles, waar veel Nederlanders in de zomer vertoeven. De familie lag rustig te slapen, toen de ouders rond drie uur ineens gewekt werden door het gegil van hun dochter uit de naastgelegen tent. De dader ontkwam.

Onderzoek

Er werden dertig rechercheurs op het onderzoek gezet. Het is nog onduidelijk wat hen precies ertoe heeft geleid deze man op te pakken. Ooggetuigen hebben verklaard de man maandagnacht bij de camping te hebben gezien, schrijft het plaatselijke filiaal van France Blue. Het meisje herinnerde zich het silhouet van de dader en wat bijzonderheden over zijn kleding. Zo kon ze de politie helpen met het maken van een compositietekening.

Het incident vindt plaats een paar jaar nadat de streek de Ardèche te maken had met een reeks verkrachtingen (2010 tot 2012). De zogenaamde campingverkrachter werd uiteindelijk opgepakt en kreeg in 2014 een celstraf van dertien jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verdachte verkrachting Nederlands meisje opgepakt
Sluiten