Bastiaan Kleinjan
Bastiaan Kleinjan Nieuws 29 aug 2016 / 20:55 uur

Val uit boom werd oermens Lucy fataal

Ze is 3,2 miljoen jaar geleden om het leven gekomen en wetenschappers zijn er eindelijk achter hoe dat is gebeurd. Oermens Lucy is uit een boom gevallen.

Dat schrijven de wetenschappers vandaag in Nature. Lucy is een van de bekendste voorouders van de mens. Het fossiel werd in 1974 gevonden in Ethiopië. Na een analyse van de botbreuken zijn wetenschappers tot de conclusie gekomen dat ze mogelijk uit een boom is gevallen en dat de val haar fataal is geworden.

Meerdere breuken

De onderzoekers hebben tien dagen lang het skelet gescand. Op de gemaakte beelden zagen onderzoekers het bewijs van botbreuken die voor haar dood plaats zouden hebben gevonden. Volgens hen zijn de breuken veroorzaakt door een enorme druk op de beenderen, zoals bij een val.

Andere onderzoekers vragen zich overigens af of Lucy in die periode van de evolutie nog wel in bomen klom, dus zekerheid zullen we waarschijnlijk nooit krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Val uit boom werd oermens Lucy fataal
Sluiten