Remco Visser
Remco Visser Nieuws 19 aug 2016

Trump zegt sorry

Donald Trump heeft excuses aangeboden voor zijn opmerkingen waarmee hij „mogelijk mensen heeft gekwetst”. De Republikeinse presidentskandidaat gaf donderdag tijdens een bijeenkomst in de plaats Charlotte toe soms behoorlijk uit de bocht te vliegen.

„Soms, in de hitte van het debat en wanneer je spreekt over allerlei kwesties, kies je niet de juiste woorden of zeg je iets fouts”, hield Trump een groep toehoorders voor. „Dat heb ik ook gedaan en ik heb er spijt van. Vooral als het mensen mogelijk heeft gekwetst.”

De mea culpa van Trump volgde nadat hij eerder deze week de gehele top van zijn campagneteam verving. De knieval is opvallend, omdat de Republikein bekendstaat om zijn uitgesproken stijl. Hij bood in het verleden zelden excuses aan, zelfs niet na kritiek vanuit zijn eigen partij.

https://www.youtube.com/watch?v=smFCoSHsbYA

Democraten

In het Democratische kamp is overigens sceptisch gereageerd op het excuses. „Donald Trump is zijn campagne letterlijk begonnen door mensen te beledigen”, zo sneerde Hillary Clinton.

Volgens het campagneteam van Clinton zijn de excuses niets waard, tenzij Trump uitlegt van welke „aanstootgevende, pesterige en verdeeldheid zaaiende opmerkingen” hij precies spijt heeft. „En hij zou zijn toon helemaal moeten veranderen”, klonk het in een verklaring.

Dat lijkt de vastgoedmagnaat vooralsnog niet van plan. Trump haalde donderdag uit naar Clinton, die hij opnieuw bestempelde als een leugenaar. „Ik ben soms te eerlijk, maar Clinton is mijn exacte tegenpool. Zij vertelt nooit de waarheid.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Trump zegt sorry
Sluiten