Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 28 aug 2016 / 16:04 uur

Trump wil trackingsysteem voor illegale immigranten

Een aantal dagen geleden leek de Republikeinse presidentskandidaat zijn plannen om immigratie te stoppen nog af te zwakken, maar zaterdag kwam Donald Trump met een nieuw plan: een trackingsysteem voor immigranten.

Tijdens een partijbijeenkomst in Des Moines, Iowa, liet Trump weten dat hij een trackingsysteem wil ontwerpen om immigranten van wie het visum is verlopen op te sporen en te verwijderen. „Als we de verloopdatum van visa niet naleven, dan hebben we een open grens – zo simpel is dat” aldus de presidentskandidaat.

Immigratiebeleid

Trump herhaalde tijdens zijn speech de belofte om een muur bij de Mexicaanse grens te bouwen, en immigranten niet langer toegang te geven tot sociale bijstand. Bovendien stelde hij dat „deze internationale bendes van schurken en drugskartels” vanaf zijn eerste dag als president worden gedeporteerd.

De presidentskandidaat gaf daarnaast aan dat zijn prioriteit bij de Amerikaanse burgers ligt: „Tijdens deze taak zullen we altijd bezig zijn met het beschermen van de Amerikaanse mensen – we zullen immigratiewetten gebruiken om misdaden te voorkomen, en we zullen niet wachten tot een onschuldige Amerikaan wordt vermoord of gewond raakt.”

Terugkrabbelen

In zijn speech werd het niet duidelijk wat hij verder gaat doen met immigranten zonder strafblad. Onlangs leek Trump terug te komen van zijn plannen om de elf miljoen illegalen die in de Verenigde Staten verblijven te deporteren, en alleen criminelen het land uit te zetten.

Deze uitspraak leidde tot veel kritiek vanuit de rechterzijde van de Republikeinse partij. Voormalig gouverneur van Alaska Sarah Palin waarschuwde Trump dat het een ‘kolossale teleurstelling’ zou zijn als hij niet verder zou gaan met zijn plannen om illegale immigranten terug te sturen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trump wil trackingsysteem voor illegale immigranten
Sluiten