Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 29 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Trouwe hond rouwt bij doodskist Italiaans baasje

Tot nu toe staat het dodental van de aardbeving in Italië al op 290. Onder de slachtoffers bevindt zich de 47-jarige Andrea Cossu. Zijn trouwe hond, Flash, is een symbool van de Italiaanse rouw geworden, nadat hij weigerde de kist waarin zijn baasje is begraven te verlaten.

De Italiaanse Cossu was samen met zijn vrouw en honden op vakantie in het dorpje Pescara del Tronto toen de aardbeving plaatsvond. Hij kwam onder een gebouw terecht en werd levenloos aangetroffen met Charly – de oudere hond van het stel – in zijn armen.

https://www.youtube.com/watch?v=h4oQOadO7mw

Reddingsactie

Rita, de vrouw van Cossu, vertelt de Italiaanse krant La Repubblica dat Andrea om is gekomen terwijl hij Charly probeerde te redden. „Ze waren samen, omdat mijn man hem probeerde te redden. We hadden geen kinderen, alleen Charly en later Flash.”

Flash, die zijn naam te danken heeft aan zij ‘hardvochtigheid’, heeft na de aardbeving samen met reddingswerkers urenlang gegraven om Andrea te redden, maar uiteindelijk werd de man levenloos aangetroffen. Op vrijdag werd de 47-jarige timmerman begraven. Flash bleef lang bij de kist van zijn baasje staan, en bood bovendien steun aan de verdrietige vrouw.

Dankbaar

Rita is ontzettend dankbaar dat Flash de aardbeving wel heeft overleefd. Uren na het natuurgeweld vond zij hem terug bij een vrouw die hem had aangelijnd. „Hij was verward, maar zodra ik hem riep, snelde hij naar mij toe. Hij is het enige wat ik nog heb.” Ze hoopt dat haar man is herenigd met Charly „en dat ze samen door de Italiaanse velden rennen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Trouwe hond rouwt bij doodskist Italiaans baasje
Sluiten